Banden

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

De keuze van uw banden

De keuze van uw banden zijn belangrijker dan u mogelijk denkt. Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden keuze. Auto Onderhoud Eindhoven adviseert graag bij deze beslissing. De juiste band biedt comfort en grip, ook kan het zorgen voor een kortere remweg en een lager brandstofverbruik.

 

All season banden

Wanneer u minder rijdt en niet snel met de auto naar het buitenland rijdt zijn all season banden een verstandige keuze. All season banden weten zich uitstekend aan te passen aan de temperaturen die het wegoppervlak afgeeft. Let hierbij wel op extreme weersomstandigheden, daarbij adviseert Auto Onderhoud Eindhoven wel gebruik te maken van winter- of zomerbanden! All season banden zijn dus een compromis tussen zomer- en winterbanden. Dankzij de speciale rubbersamenstelling en profiel opbouw leveren ze in alle weeromstandigheden goede prestaties. U kunt er het hele jaar mee door, zonder uw banden te hoeven verwisselen. Wanner u niet te vaak onder winterse omstandigheden rijdt en minder dan 10.000 kilometer per jaar aflegt, zijn deze banden een prima keuze.

Vrijwel alle nieuwe all season banden zijn goedgekeurd als winterband. Rijdt u met oudere banden, controleer dan goed of er een sneeuwvlok op de wang van uw banden staat! Is dit het geval? Dan zijn ze goedgekeurd en voldoen ze ook aan de strenge regels die bijvoorbeeld in Duitsland gelden. Ga je op wintersport? Dan raadt Auto Onderhoud Eindhoven altijd aan om winterbanden op uw auto te zetten, ondanks dat de band is goedgekeurd als winterband.

 

 

Banden voor uw auto bij Auto Onderhoud Eindhoven

Wat is het beste moment om van winterbanden naar zomerbanden te gaan en andersom? Het kan ook heel goed zijn dat juist all season banden beter bij uw rijstijl passen. Auto Onderhoud Eindhoven beschikt over het de juiste kennis en kan u het beste advies geven over alle banden soorten en welke voor u geschikt is!

Zomerbanden

Auto Onderhoud Eindhoven raadt zomerbanden aan wanneer het buiten warmer is dan 7 graden. Het soort profiel op de band zorgt namelijk dan voor een kortere remweg. Zomerbanden zijn van oudsher eigenlijk de normale autobanden. U rijdt het grootste deel van het jaar met deze banden rond. Ze presteren het beste bij temperaturen boven de 7 graden, hier bieden ze optimaal grip en comfort. Dankzij de hardere rubbersamenstelling hebben ze een lagere rolweerstand, dit geeft ook een gunstig effect op het brandstofverbruik. Bovendien maakt het harde materiaal een zomerband slijtvast ten opzichte van de elastischere winterband.

Winterbanden

Bij aanhoudende temperaturen beneden de 7 graden raadt Auto Onderhoud Eindhoven winterbanden aan. Door de verdikte rubberlaag is uw band beter bestand tegen de kou en heeft u meer grip en controle op de weg. Dit leidt er ook voor dat u veiliger op de weg kan! Een winterband herkent u direct aan het sneeuwvlokjessymbool. Deze banden voldoen aan de modernste kwaliteitseisen en hebben speciale remtesten ondergaan.